header_04

Envelliment Actiu

Escolta:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Complir anys és saludable si s’envellix amb èxit. Arribar a la vellesa amb un bon estat de salut és possible cuidant la alimentació, mantenint l’activitat física i les relacions socials i seguint unes pautes per a previndre i tractar adequadament els problemes de salut crònics que ocasionen la major part de la discapacitat i la dependència que patixen moltes persones majors.

Segons l’OMS l’envelliment actiu i saludable permet reduir les desigualtats de salut i millora les condicions de vida de la gent major. Per això s’ha d’actuar en tres aspectes fonamentals: la salut, la participació i la seguretat de la gent major.

Cal afegir salut als anys: aconseguir que les persones visquen més temps, però amb bona salut i lliures de discapacitats.

Cal aconseguir que les persones majors participen aportant la seua experiència i lideratge a la societat mitjançant activitats de voluntariat.

Cal protegir els drets i satisfer les necessitats de la gent gran potenciant la solidaritat intergeneracional i la visió positiva de l’envelliment.

La gent gran amb bon estat de salut són un recurs actiu per a la societat i poden actuar com a agents de salut aportant la seua experiència i disponibilitat per a ajudar a les famílies i a la comunitat.

Vídeos relacionats

Veure vídeo Campanya Grip Campanya Grip
Veure vídeo Voluntats anticipades Voluntats anticipades
Veure vídeo José Fornes. Persones Majors José Fornes. Persones Majors
Veure vídeo Document de voluntats anticipades Document de voluntats anticipades

Publicacions relacionades

Veure publicació Grip i majors Grip i majors
Veure publicació Majors, prevenció caigudes Majors, prevenció caigudes
Veure publicació Cures dentadura postissa Cures dentadura postissa
Veure publicació Estrategia d’Envelliment actiu de la Comunitat Valenciana 2013 Estrategia d'Envelliment actiu de…
Veure publicació Accidents trànsit – 65 anys Accidents trànsit - 65…
Veure publicació Grans i activitat física Grans i activitat física
Veure publicació Demència Senil Demència Senil