Benestar emocional

Escolta:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

El benestar emocional forma part del nostre estat de salut i fa referència a l’equilibri entre emocions, sentiments i desitjos. Té com a base una autoestimasaludable i una bonacapacitatper a afrontar l’estrés i per a regular les emocions, tot això incidix en el manteniment d’una bona salut mental i, al seu torn, en un bon estat de salut física.

En les primeres etapes de la vida, el benestar emocional es relaciona directament amb l’establiment d’uns vincles afectius segurs i, especialment en l’adolescència, té a veure amb la construcció d’una identitat saludable, la qual cosa implícitament comporta l’acceptació de la imatge corporal. 

Els components del benestar emocional són l’autoestima, la capacitat per a afrontar l’adversitat o resiliència, la capacitat per a afrontar l’estrés i la capacitat per a la regulació emocional. Tots estos elements poden ser desenrotllats des de la promoció de la salut mental, ajudant d’esta manera a l’adquisició de les destreses necessàries en cada etapa de la vida.

Afrontament a l’estrés

Més informaciò

Autoestima

Més informaciò

Resiliència

Més informaciò

Trastorns de conducta alimentària. Programa DITCA

Més informaciò