Accidents

Els accidents a casa són més comuns del que imaginem, una caiguda en la cambra de bany, cops amb el mobiliari de la casa, talls accidentals, cremades, ingestió de substàncies tòxiques, etc. Els nens i la gent gran són els grans protagonistes d’aquests. Però a més, els accidents de trànsit s’han convertit en les últimes dècades en una de les primeres causes de mort de la nostra comunitat i són la primera causa d’anys potencials de vida perduts

A més, produeixen importants lesions, que sovint impliquen l’aparició de seqüeles de vegades permanents, entre les que destaquem per la seva gravetat les lesions medul · lars i el dany cerebral sobrevingut.

La clau per evitar-està en la prevenció. Tenir prop una farmaciola de primers auxilis o un extintor serà fonamental en casos d’emergències.

El més important és actuar ràpidament i de la forma més adequada en funció a l’accident que s’ha produït.

La fabricació de vehicles i infraestructures més segures, així com les mesures legislatives referides a la prevenció d’accidents, estan contribuint tabién a reduir aquest problema de salut. Però és imprescindible fomentar una educació viària que garanteixi un adequat comportament personal en les vies de trànsit tant quan les utilitzem com a conductors de vehicles, com quan som vianants.

Accidents de trànsit

Més informaciò

Accidents domèstics

Més informaciò